Den blide nabodama er mitt store forbilde, men også min største konkurrent. Hun har hundrevis av buskevekster i alle farger og fasonger, så min lille syrin er neppe noen trussel ennå. Men, jeg tar innpå! Her forleden er jeg rimelig sikker på at jeg så henne smugle inn en prangende prydbusk etter mørkets frambrudd. På kort varsel er jeg nå klar til å trappe opp med en hel armé av rododendron.

Noen kaller det staudebed. Jeg kaller det skyttergraver ...

Nabodama kommer stadig vekk over for å kikke på mine siste påfunn. Nå kan det jo være fordi jeg daglig inviterer henne, men det er nå så. Det er utrolig hvor stolt man kan bli av å grave et hull, fylle det med jord og trøkke ned en liten spire. For mange er dette mer dagligdags enn tannpuss, men for meg er det rene månelandingen.

«Det blir veldig feminint», utbrøt naboen – og skuet ut over min lille samling av rosa silkepeoner. Selvsagt blir det det! Man anlegger jo hage for å imponere noen. Hvis jeg bare skulle ha samlet mannepoeng hos rockekompisene mine, så hadde jeg fylt hagen med stein og plassert en diger gassgrill i midten.

Det tok ikke lang tid før også den nye nabomannen kom for å kikke. Han vedgikk at han gjerne skulle hatt et eget tre, og jeg var selvsagt raus nok til å gi noen gode råd: «Du fyller et hull med kunstgjødsel, planter treet, også er det viktig å ikke vanne de første femten ukene», sa jeg med et djevelsk overbevisende smil.

Såpass velvillig synes jeg man bør være. Gode naboer hjelper da hverandre!

Men, med nye konkurrenter gjelder det åpenbart å kvesse våpnene.

Med stadig flere epletrær mot plommetrær blir det fort rene stammekrigen ...

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.