«7.000 skritt så langt i dag … Da må det jogges!», sa fotball-mamma nummer én mens hun kikket ned på pulsklokken sin. «Jeg har bare 5.800», sa neste mor på sidelinja. For mamma nummer tre, også hun utrustet med aktivitetsmåler, sto det så dårlig til at hun ikke ville oppgi hvordan hun lå an på veg mot det daglige mål om 10.000 velgjørende skritt.

På banen foran oss sparket en skokk åtteåringer fotball. På sidelinjen sto mammaene med sin dårlige samvittighet lenket fast rundt håndleddet. Kollektivt rettet de tre blikket mot min venstre underarm. «Klokka er kvart på fem», svarte jeg og rakte fram et gammeldags ur, med stållenke og rund skive med tall fra ett til tolv.

Dommeren blåste til pause. Mammaen med dagens så langt simpleste innsats rent bevegelsesmessig trippet småstresset. Hadde jeg vært i hennes sted, hadde jeg brukt pausen til å feste aktivitetsmåleren rundt podens arm og håpt på litt drahjelp mot 10.000. Men det ville vel kanskje kvalifisere som juks.

Pulsklokke blir som en slags digitalisert utgave av gymlæreren fra helvete. Et falkeblikk det er umulig å snike seg unna. Selv har jeg lovet slekt, venner og aller mest meg selv at jeg aldri - ALDRI - skal gå til anskaffelse av noen form for digitalt aktivitetsmåler. Men…

Jeg trengte ny telefon. Og uten at jeg har bedt om, har den begynt å måle aktiviteten min, og da i særdeleshet hvor mange skritt jeg tar. Så langt i dag kan jeg skilte med 3.500. Det er ikke akkurat noe å hoppe i været for, selv om det nok nettopp er dét jeg bør gjøre: Hoppe og hoppe, høyt og lenge.

Det spørs om jeg må bite i det sure eplet, lystre min nye, digitale og høyst uønskede PT og ta en trimtur i nabolaget i kveld. Eventuelt kan jeg jo bare stikke telefonen ned i samboerens jakkelomme, så kan han få sanke noen skritt for meg.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.