RØSK, sa det plutselig. Avgrunnen kom mot meg. Et halvt sekund senere lå jeg sidelengs i fosterstilling og jamret meg oppå en stein. Joggeturen i Furuberget hadde tatt en dramatisk vending:

Sløv og dehydrert hadde jeg lagt ut på tur – jeg kunne vel ikke se den kronglete trerota som stakk opp midt på stien!

Det må ha sett fryktelig dumt ut der jeg flakset over skogbunnen i sakte kino. Etter å først ha hektet skotuppen og mistet balansen, rakk jeg å ta tre-fire famlende skritt før jeg stupte kråke og havnet på schnørra i steinrøysa.

Hele kroppen var full av sår – hode, skulder, kne og tå. Leggen var blodig; smerten intens. Jeg turte ikke kikke, i frykt for at det skulle stikke ut knokler.

Jeg ville grine litt, men måtte først sjekke det viktigste:

«Var det noen som så meg …?»

Det hadde vært så typisk om hele det svenske bikinilandslaget hadde kommet joggende forbi akkurat da.

Jeg holdt pusten og ignorerte smerten mens jeg kikket meg rundt. Ingen bevegelser. Komplett stillhet. Nedenfor den gamle bygdeborgen var jeg mutters alene. I et kvart sekund kunne jeg smile lettet.

«Hvis treet faller og ingen hører det, lager det da lyd?»

Denne dagen var jeg det råtne treet som ramlet, men heldigvis var det ikke et eneste vitne som kunne håne meg. Puh!

Jeg puttet hodet langt ned i ei maurtue og brølte ut noen saftige nordnorske gloser før jeg omsider klarte å stable meg på beina igjen.

Jeg hinket tilbake til bilen, men akkurat da jeg satte meg i setet kom det et skingrende hyl: Midt på høyre lår var det nemlig i ferd med å utvikle seg en drøy kvadratmeter med ganske sjokkerende samtidskunst.

Å kalle det et blåmerke vil være en underdrivelse, for her snakker vi en lekker kombo av brunt, grønt og lilla.

Heldigvis passer det veldig greit å være ute med skade nå under VM. Trim og fysisk aktivitet er tross alt tryggest på TV.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.