Nyttårsforsetter er noe skikkelig tull. All min forskning viser nemlig at man går tilbake til gamle uvaner senest i februar. Det viktigste er likevel å delta. Alt med måte, og så videre. I år har jeg derfor laget en liste med ting som burde la seg gjennomføre uten altfor mye egeninnsats:

Først må jeg kutte sukker. Etter to juleuker med daglig inntak av rundt 3,7 liter brus er kroppen preget av alvorlig forfall. I den forbindelse skal jeg avslutte mitt passive støttemedlemskap på treningssenteret – rett og slett ved å begynne å trene igjen; minst tre ganger i uka. Kjøleskapet skal bugne av grønnsaker, og fuglebrettet skal til enhver tid være fylt opp med godbiter til våre fjærkledde venner. Jeg skal bli flinkere til å skylle plast og sortere brukte telys i metall. Jeg skal slutte å isolere meg – og begynne å møte folk igjen. I år blir det bowling, fallskjermhopp, kino og annet sosialt minst to ganger daglig.

Ja, også må jeg slutte å være lat og kjøre bil til jobb de gangene jeg enten jobber veldig sent eller tidlig. Nå skrus p-avgiftene opp, og det er en god motivasjon til å ta beina fatt. Til fots slipper jeg også å bekymre meg for mobilbruk. Nå får du nemlig to prikker hvis du blir tatt for tasting bak rattet. Jeg skal ikke snakke meg inn i straffeloven, men la meg bare si det slik at jeg vet om minst én anonym tulling som kan falle for fristelsen.

Jeg skal slutte å dusje i 34 minutter hver morgen, jeg skal bruke refleks når det er mørkt, jeg skal holde fartsgrensene, jeg skal være snill mot gamle damer og ikke tute på sauer som står midt i vegen. Ja, også skal jeg legge meg rett etter Dagsrevyen og verken røre alkohol eller bacon.

2019 ligger dermed an til å bli tidenes aller kjedeligste år. Men, senest i februar er heldigvis alt som før igjen.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.