Riktignok hadde den en liten nedsenking etter en festlig 40-årsfest hvor et gruppebilde ble tatt av litt for mange mennesker på en gang, men sofaen var god den. Og ikke mer slitt enn hva man må regne med.

Likevel byttet vi den ut, men da tenkte jeg at andre kunne dra nytte av den. For et kollektiv med studenter ville den jo vært perfekt. Eller kanskje for en familie med små barn slik at man ikke hadde behøvd å være redd for søl. Det var slik jeg tenkte.

Jeg tenkte til og med at sofaen var såpass fin at jeg kunne få noen slanter for den. Kanskje en tusenlapp. Den var jo ikke mer enn fire-fem år gammel. Jeg bestemte meg likevel for å gi dem vekk. «Gir den vekk til noen som har behov», skrev jeg i annonsen.

Jeg kom til å tenke på at da jeg kjøpte denne sofaen så gjorde jeg akkurat det samme. Jeg ga bort den gamle og da var det så utrolig mange som ringte. En ungdomsklubb fikk den da og den sofaen var på ingen måter av bedre kvalitet enn den som skulle til pers nå.

Denne gangen var det helt stille. Ingen ringte. Eller, én gjorde det. En som viste seg å være en profesjonell aktør som slo til på slike annonser, fikset opp møblene, og solgte dem på samme sted etterpå.

Bedre enn å kaste den, tenkte jeg, men møbelhandleren snudde i døra og kom likevel ikke da den skulle hentes. Kanskje han hadde det travelt med å hente andre møbler som ble gitt bort og som ingen ville ha? Ikke vet jeg.

Sofaen havnet på Stavsberg slik så mye annet gjør. Der oppe blir tingene ingen vil ha bare yngre og yngre.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00