Ett eller annet sted på Hedmarken, enten det er Nes eller Tangen. Det blir mye bilkjøring for en journalist.

Det var en kveld tidligere i sommer. Jeg var en av to på plass i redaksjonen, da det tikket inn melding om en brann langs jernbanen i Løten. Brannvesenet kunne ikke si noe mer nøyaktig enn at brannen hadde brutt ut mellom Løten og Ådalsbruk. Knusktørt som det var, valgte jeg å reise ut for å forsøke å finne brannstedet.

Turen gikk innom Løten, videre ut mot Ådalsbruk. Jeg var ved Klevfos da jeg ble ringt opp fra redaksjonen, med ny beskjed om at en annen brann nå var brutt ut nord for Løten, ved Ånestad. Jeg kjørte videre.

Og videre. Forbi Ånestad, selv om jeg selv ikke forstod dette på daværende tidspunkt. Jeg kjørte videre forbi Rokosjøen, og inn på Militærvegen. Jeg fortsatte helt til bommen, og var sikkert halvveis til Elverum, før jeg innså at jeg nå hadde bommet fatalt på avkjørselen jeg skulle ha tatt.

Dette var ikke den første gangen jeg kjørte feil på veg til jobb. Det blir sikkert ikke den siste. Jeg fant til slutt brannstedet. Brannen var da under kontroll og nærmest slukket.

Det er 3.865 kilometer med fylkesveger i fylket vårt. Ut over det kommer lokalveger, riksveger og små stikkveger som kanskje ikke engang står på et kart. Så det er kanskje ikke rart at en innimellom rett og slett kjører seg bort.

Nå lager jeg følgende avtale med meg selv: Jeg skal blir flinkere til å lese kartet. Før jeg begir meg ut på tur, og ikke først når jeg står der og klør meg i barten.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.