Du kjørte rett foran meg i en bil på veg mellom Brumunddal og Hamar. Jeg skal ikke henge deg ut med farge og modell på bil. Leser du dette sjøl vet du nok hvem du er.

Mens jeg lå bak deg, så jeg følgende: Ruta på passasjersiden din gikk ned. Så kom det ene og det andre deisende ut av vinduet, i fritt svev gjennom lufta og ned i grøfta på høyre side.

Først et halvt klementinskall, så resten av skallet. Så en halv klementin. Deretter krølla du sammen det som så ut som et matpapir, og ut av vinduet for det også.

Smakte klementinen så vondt at du ikke visste hva du skulle gjøre med den? Fikk den hoggtenner, og gikk til plutselig angrep på deg mens du kjørte så du i full panikk måtte finne en måte å avvæpne den blodtørstige frukten på? Svermet det en illsint bevinget horde av kjempestore morderveps ut av matpapiret, på jakt etter han som tok klementinen av dage?

Uansett grunn til at du valgte å kvitte deg med søpla på lettest mulig måte, har jeg bare lyst til å fortelle deg at det du gjorde ikke er ok. Det er faktisk ganske kjipt at sånne som deg tror at grøftekanten langs vegen er en fin plass å legge igjen alt fra matrester til burgerpapir og tomme flasker.

En ting er at naturen neppe greier å bryte ned all denne søpla. En annen ting er at noen må ut og plukke opp etter deg. Og enten det er jentene fra det lokale fotballaget eller nabogutten fra skolekorpset som ender opp med denne dugnadsjobben, er jeg sikker på at de ikke synes dette er kjempegøy.

LES OGSÅ: Trenger du en oppmuntring i hverdagen? Her er alle HAs God Dag-spalter fra de siste månedene.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.