Du kjørte rett foran meg i en bil på veg mellom Brumunddal og Hamar. Jeg skal ikke henge deg ut med farge og modell på bil. Leser du dette sjøl vet du nok hvem du er.

Mens jeg lå bak deg, så jeg følgende: Ruta på passasjersiden din gikk ned. Så kom det ene og det andre deisende ut av vinduet, i fritt svev gjennom lufta og ned i grøfta på høyre side.

Først et halvt klementinskall, så resten av skallet. Så en halv klementin. Deretter krølla du sammen det som så ut som et matpapir, og ut av vinduet for det også.

Smakte klementinen så vondt at du ikke visste hva du skulle gjøre med den? Fikk den hoggtenner, og gikk til plutselig angrep på deg mens du kjørte så du i full panikk måtte finne en måte å avvæpne den blodtørstige frukten på? Svermet det en illsint bevinget horde av kjempestore morderveps ut av matpapiret, på jakt etter han som tok klementinen av dage?

Uansett grunn til at du valgte å kvitte deg med søpla på lettest mulig måte, har jeg bare lyst til å fortelle deg at det du gjorde ikke er ok. Det er faktisk ganske kjipt at sånne som deg tror at grøftekanten langs vegen er en fin plass å legge igjen alt fra matrester til burgerpapir og tomme flasker.

En ting er at naturen neppe greier å bryte ned all denne søpla. En annen ting er at noen må ut og plukke opp etter deg. Og enten det er jentene fra det lokale fotballaget eller nabogutten fra skolekorpset som ender opp med denne dugnadsjobben, er jeg sikker på at de ikke synes dette er kjempegøy.

LES OGSÅ: Trenger du en oppmuntring i hverdagen? Her er alle HAs God Dag-spalter fra de siste månedene.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00