Herr Glom skottet bort på sin kone. På gårdsplassen ved siden av dem sto et nytt, lite glis. En blålakkert drøm.

«Nei», svarte fru Glom, «jeg har vel ikke passert noen linje ennå».

«Kanskje du skulle tatt deg en tur innom forhandleren, så kan han sikkert gi deg litt opplæring?» fortsatte Herr Glom.

Fru Glom var ikke spesielt interessert. Ikke i hva som ville skje om hun i et ubetenksomt øyeblikk skulle skjene over vegen, og i alle fall ikke i å dra innom forhandleren for å bli kurset i tekniske duppeditter.

Det var en ny bil hun ville ha, et snasent kjøretøy som kunne frakte henne fra A til B, ikke en haug forvirrende finesser.

«Så du er utlært?» fortsatte Herr Glom på sitt mest provokatoriske vis.

Fru Glom knurret. Risikoen for at hun skal sovne bak rattet der hun farter rundt, stort sett innenfor kommunegrensa, er minimal.

Den tekniske interessen er ikke alltid like jevnt fordelt. Min private forsking, som baserer seg på et relativt lite utvalg mennesker, viser at knapper og touch-skjermer tradisjonelt påføres en betraktelig større slitasje når operatøren er av arten hankjønn.

Her er det selvfølgelig livsfarlig å skjære alle over en kam, men selv tar jeg gjerne rollen som fanebærer for oss som er fornøyd så lenge cruise control og DAB fungerer som det skal.

Herr Glom ga seg likevel ikke:

«Har du prøvd om bilen stopper av seg selv om noen løper ut i vegen foran den, da? Kanskje du skulle dra oppom selgeren og be ham løpe litt fram og tilbake?»

Han var farlig nær selv å bli tilbudt rollen som løpegutt.

Nei, det eneste Fru Glom egentlig ønsker seg et svar på, er hva det elastiske fiskenettet som fulgte med som ekstrautstyr, skal brukes til.

LES OGSÅ: Flere God Dag-spalter finner du samlet på denne siden

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00