Herr Glom skottet bort på sin kone. På gårdsplassen ved siden av dem sto et nytt, lite glis. En blålakkert drøm.

«Nei», svarte fru Glom, «jeg har vel ikke passert noen linje ennå».

«Kanskje du skulle tatt deg en tur innom forhandleren, så kan han sikkert gi deg litt opplæring?» fortsatte Herr Glom.

Fru Glom var ikke spesielt interessert. Ikke i hva som ville skje om hun i et ubetenksomt øyeblikk skulle skjene over vegen, og i alle fall ikke i å dra innom forhandleren for å bli kurset i tekniske duppeditter.

Det var en ny bil hun ville ha, et snasent kjøretøy som kunne frakte henne fra A til B, ikke en haug forvirrende finesser.

«Så du er utlært?» fortsatte Herr Glom på sitt mest provokatoriske vis.

Fru Glom knurret. Risikoen for at hun skal sovne bak rattet der hun farter rundt, stort sett innenfor kommunegrensa, er minimal.

Den tekniske interessen er ikke alltid like jevnt fordelt. Min private forsking, som baserer seg på et relativt lite utvalg mennesker, viser at knapper og touch-skjermer tradisjonelt påføres en betraktelig større slitasje når operatøren er av arten hankjønn.

Her er det selvfølgelig livsfarlig å skjære alle over en kam, men selv tar jeg gjerne rollen som fanebærer for oss som er fornøyd så lenge cruise control og DAB fungerer som det skal.

Herr Glom ga seg likevel ikke:

«Har du prøvd om bilen stopper av seg selv om noen løper ut i vegen foran den, da? Kanskje du skulle dra oppom selgeren og be ham løpe litt fram og tilbake?»

Han var farlig nær selv å bli tilbudt rollen som løpegutt.

Nei, det eneste Fru Glom egentlig ønsker seg et svar på, er hva det elastiske fiskenettet som fulgte med som ekstrautstyr, skal brukes til.

LES OGSÅ: Flere God Dag-spalter finner du samlet på denne siden

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.