Jeg står i skvis i heisen på veg ned til resepsjonen mellom tre sykler på høykant og deres eiere. Vi bor på dette hotellet, alle fire. Og det er vel i grunnen det eneste vi har til felles.

Gjennom en lang korridor kommer en kar syklende med nummerlapp på styret. Han manøvrerer galant rundt hotellets skulpturutsmykning, for ikke å kollidere med femåringen som kommer tråkkende motsatt veg.

Foran bardisken ligger en mann på alle fire og smører sykkelkjede før han er klar for å innta Trysilfjellets løyper.

Borte ved utgangsdøra forsøker en oppgitt mamma å forklare sin illsinte sønn at han må ha lua under, ikke utenpå, hjelmen. Poden vræler. Han vil heller gå i bassenget, men her finnes ingen kjære mor.

Dette må være det eneste hotellet i verden hvor trøkket i frokostsalen ikke er størst når serveringen går mot slutten. Friskusene er i farta 07.30. Carpe diem – de skal opp og ut.

Gradestokken viser frostrøyk. Én skarve plussgrad. Jeg tenker på hotellet i Cannes fra i fjor sommer. Stilen var en annen der. Merkelig nok føler jeg meg likevel mest hjemme her.

Det lappes sykkeldekk og ammes om hverandre.

I lobbyen er det knapt en koffert å se, men desto flere terrengbarnevogner og tursekker.

Opp fra sekkene stikker lange plastrør, koblet til vanntanker de bærer rundt på ryggen. Sånn skal de komme seg gjennom dagen, tenker jeg, og tar en slurk Pepsi max.

Selv sitter jeg i lobbyen og strikker, mens jeg venter på at frontruta på bilen skal tine, så jeg kommer meg hjem igjen fra dette utfartsstedet. Vi mennesker er ganske forskjellige.

LES OGSÅ: Her finner du flere God Dag-spalter – stort sett helt uten raske briller ...

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.