Jeg hadde en halvtime til overs. Gutta var anbrakt på fotballtrening, jeg hadde handlet mjølk, brød, brunost og skinke. Leverpostei og kaviar, gulost og salat. Ingen grunn til å skrive handleliste, behovet er det samme hver gang jeg er i butikken: påfyll av alle matvarene og påleggene det mer eller mindre konstant er mangel på i kjøleskapet. Det handles i alle fall tre ganger i uka, til gutter i vokse-/spisealderen.

Og nå satt jeg der, etter å ha pantet flasker og kastet glass&metall i containeren. Gjort opp for meg, så å si. Jeg hadde planlagt dette friminuttet. Hadde med ei bok jeg ville avslutte, solbriller, telefon med ørepropper og tilgang til «Dagsnytt 18».

Ettermiddagssol på brygga. Noen som badet, noen la til med båt. Det var folk rundt meg, men ingen jeg trengte å forholde meg til. Helt til de kom, de tre i skinndresser. To menn og ei dame parkerte syklene sine og satte kursen for min benk. Godt voksne MC-folk på tur. De hadde is og moreller i hendene, vært innom Rema for en rast. Ikke noe rart med det, hvem vil ikke stoppe i 28 varmegrader, føle på fritida, ta det som en tur. Ingen hast. Jeg nikket høflig – og krøyp tilbake i skallet mitt.

Dama reiste seg for å ta bilde av de to karene. Jeg registrerte at det ble motsols og tilbød meg å enten flytte meg eller ta bildet for dem, av alle tre. – Neinei, bare sitt! De ville ikke bry meg. Jeg ville ikke bry dem.

Tilbake til boka og Fredrik Solvang på radio. Min egen lille verden. Så – inn i synsfeltet kom plutselig ei grov hand. Den ene MC-mannen lente seg fram, skygget litt for sola og smilte da jeg kikket opp. Han bød fram en manneneve, svart og møkkete av motorsykkelmekking, full av moreller: – Se her, vær så god!

Det var umulig å takke nei.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.