Jeg hadde tatt lappen for tre dager siden og kunne for første gang svinge ut på veien i min gamle lat-Saab for en ekte tur. Det var sen-juli for to år siden og jeg suste mot Gøteborg.

Setene var lagt ned bak i bilen, hvor det nå lå en madrass med sovepose og pledd, som akkurat fikk plass. Jeg hadde ikke med meg mye, men jeg hadde gitar - og jeg hadde musikk på anlegget, armen kjekt lagt på karmen til det åpne bilvinduet. Jeg hadde trosset alle velmente tips og råd, som «du fikk lappen for tre dager siden, det er ikke lurt å legge ut på langtur», og «du vet jo ikke om den gamle bilen er ordentlig i orden». Så klart er ikke det nok til å stoppe noen som vil ha vinden i håret - og endelig har muligheten.

Det var den deiligste følelsen av spenning og frihet. Noe ukjent i enden, hendene på rattet - sola i øya, det glinsa dypt under Minnesundbrua. Jeg kjørte vekk fra hjemlige trakter. På gamleveien ved Eidsvoll kjente jeg at det sviktet i clutchen på lat-Saaben og fem sekunder senere sto jeg parkert i grøfta bak en rundkjøring med nødblinken på. Den hadde sviktet, det var ingen motstand mot pedalen. Jeg slo knyttneven i rattet og snerret. Jeg satte ut varseltrekant. Jeg løftet opp panseret og klødde meg hardt i hodet bøyd over lat-Saabens innvoller. De fikk rett, de som ga velmente tips og råd om å ikke dra.

Den ferske 18-åringen som så bilen sin bli vinsjet opp bakpå Falck-lastebilen var tom i blikket og kjente vinden stilne. Bilen ble fraktet til et verksted og jeg satte meg på toget hjem. Snart dunket NSB tilbake over Minnesund, feil veg, vekk fra Gøteborg.

Hver gang jeg kjører gjennom den rundkjøringa hvor jeg ble stående for to år siden, klapper jeg lat-Saaben omsorgsfullt på dashbordet. Vi har vært på mange turer siden det.

LES OGSÅ: Her finner du flere God Dag-spalter fra HAs bakside

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00