Det dundrer utenfor husveggen. Inne kjenner jeg gulvet dirre. Lyden av gravemaskingrabben som gnisser mot bakken er så høy at det verker i ørene, her jeg ligger i senga, vekket av Morgenfuglene AS. Jeg har fri. Vekkerklokka var stilt på ni. Det er flere timer dit, men søvn kan jeg bare drømme om.

Jeg vet ikke hvem de er eller hvor de kommer fra. Bare én ting er jeg sikker på når det gjelder de gulkledde maskinførerne: De har sans for å komme seg opp om morran.

«Carpe diem!» jubler de, antakelig i femdraget. Så krabber de om bord i sine grove kjøretøy og ruller ut til distriktets anleggsprosjekter for å spunte og pigge. For virkelig å markere sin iver etter å bedrive vegarbeid til odde tidspunkt, starter de gjerne med det aller mest bråkete.

For meg, som ligger her i senga og kniper øynene igjen mens jeg prøver å tenke positive tanker, virker det i alle fall sånn.

De gjør utvilsomt en fantastisk jobb. Vi gleder oss til nye autostradaer i alle retninger, og til nylagt asfalt i gata utenfor. Det er bare ørlite granne snodig hvor tidlig de er nødt til å dra i gang. Og hvordan disse gravemaskinene forfølger meg:

I fjor sommer skulle det legges nye vannrør i gata der jeg bodde, og halve hagen ble forvandlet til et stort krater. 20 meter fra soveromsvinduet sto en gravemaskin. Ingen trengte vekkerklokke den sommeren. Måneder senere flyttet vi.

I det samme vi hadde fått siste lass med pappesker inn på gårdsplassen, kom vår gamle kjenning gravemaskinen etter og gravde opp gata utenfor portåpningen. Også her skulle vannrørene skiftes ut. Nå er Morgenfuglene AS i gang igjen.

I håp om å få litt fortgang i prosessen, lurer jeg på om jeg skal investere i en minigraver og tilby litt ukvalifisert assistanse. Men det blir ikke før etter lunsj.

LES OGSÅ: Her finner du alle God Dag-spaltene vi har publisert de siste månedene

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.