Jeg glemmer aldri hendelsen i Oslo:

I studentblokka ved Carl Berner hadde jeg min egen Penthouse; 12 kvadratmeter i første etasje – med felles kjøkken og bad.

Utenfor sto min trofaste sykkel lenket til stativet. Min første skikkelige sykkel.

Tidligere tohjulinger hadde aldri blitt helt det store: Som femåring fikk jeg en rød og velbrukt doning fra 80-tallet. Den var så tung og fæl at produsentene hadde klistret på ironiske OL-ringer over hele ramma.

De lo sikkert godt på fabrikken, der de trillet ut 17 kilo barnesykkel med ett gir og null bremser. Men jeg lærte da å sykle.

Min andre sykkel var ikke stort bedre. En hvit 12-årssykkel. Du lurer kanskje på hva det er? Jo, det er en jentesykkel som en svært profilert offiser (senere generalløytnant) klarte å overbevise meg om at var en «tøff 12-årssykkel for gutter».

Traumatisk.

Uansett, min første anstendige sykkel var splitter ny sommeren ’99. Det var en mannesykkel med stang i riktig høyde. Gul og rød, med amerikansk flagg. Verdens beste sykkel – i daglig bruk i nesten ti år.

Men plutselig en morgen lå bare halve låsen igjen på asfalten. Stativet på Carl Berner sto der som et skjelett. Dæven, hvis jeg hadde tatt tjuven på fersken …!

Dette var i 2008. I vinter skjedde det igjen.

Jeg sto hjemme i garasjen og klødde meg hardt i hodet: «Hvor er sykkelen min …?»

Konklusjon: Den måtte være stjålet.

I noen blytunge måneder var jeg nok en gang et offer for organisert kriminalitet. Mafia.

Men så satt jeg der i kantina og spiste lunsj og kikket drømmende ut av vinduet, og tror du søren meg ikke jeg fikk jeg meg et lite sjokk:

Der nede i HAs bakgård sto jo sykkelen min. Pent parkert, akkurat der hvor jeg hadde plassert den for et halvt år siden.

Det forklarer også hvorfor det har ligget en sykkelhjelm på pulten min siden september.

Hvis jeg leter litt i garasjen, så skulle det ikke forbause meg om jeg også finner den stjålne sykkelen fra Carl Berner.

LES OGSÅ: Flere God Dag-spalter om tyverier, forglemmelser, tabber, misforståelser og generelt underlige situasjoner finner du samlet på denne siden

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.