Fredag formiddag satt jeg og delte noen filmanmeldelser på Facebook, for å skape et slags indre ekvilibrium til hockey-hysteriet som preger byen for øvrig. Et 621-nummer ringer, og uten å hilse sier jeg «beklager, jeg har helt glemt timen, jeg kan være der om fem minutter». Elskverdig sier tannlegen min – en tiltalende svenske i tidlig 30-årene – at det går fint.

Et kvarter senere tropper jeg opp på tannlegekontoret og kommer rett i inn. Jeg beklager forsinkelsen, men det hadde jeg ikke behøvd: Tannleger har egne virkemidler overfor forsentkommere: Ømt tannkjøtt ble presset med full styrke, instrument etter instrument stappet inn i kjeften på meg så leppene sprakk og blodet rant. «Det kan gjøre lite ondt i tannkjötet fordi du röker» sier hun etter jeg har vridd meg i spasmer i flere minutter. Hva kan jeg si? «Sadist!»? Hun har carte blanche og gir seg ikke før svelget er fullt av et illeluktende og verre smakende pulver blandet med spytt, blod og hva annen jævelsvæske hun har helt nedi. Hele ansiktet er dekket av mysteriepulveret.

Til å vaske meg får jeg en liten, blå plastkopp med et par desiliter vann i. Trynet mitt må ha lyst vantro, for hun ler og gir meg et tørkepapir med litt vann på. Jeg ber henne vennlig flytte seg så jeg kan bruke den lille vasken ved siden av pc-keyboardet. Jeg får lov til det, og hun ruller stolen unna med et selvtilfreds smil som forteller at balansen er gjenopprettet.

Jeg takker nei til rotfylling neste uke og foreslår heller å se hvordan det ser ut om et års tid. Finere tenner har jeg aldri hatt.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.