Men hvorfor skal kofferten forbindes med snusk? Å «tenke koffert» stammer visst fra tiden da helsesøstrene reiste rundt på grendeskolene for å lære barn om blomster og bier. Med seg hadde de kofferter som inneholdt både det ene og det andre, og dette var visst så spennende at de unge hodene ikke klarte å tenke på annet. Stakkars barn som måtte lide seg gjennom både Pompel og Pilt OG koffert! Det forklarer hvorfor voksne er så innmari rare. Og med voksne mener jeg folk på godt over 50.

Uansett, i 2015 dro jeg på verdens korteste tur til Tokyo. Jeg hadde for mye bagasje, og løsningen ble å låne en lekker trillekoffert av min bror – på ubestemt tid, skulle det vise seg. Årene gikk, og vi ble raskt bestevenner, kofferten og jeg. Selvsikkert kunne jeg sprade inn på et hvilket som helst hotell og føle meg som en forretningsmann. «Nu er det bare aa sette champagnen koldt!», kunne jeg proklamere høyt. Koffertmannen var helt sjef.

Men plutselig – tre og et halvt år senere – ringer broren min og lurer på hvor i alle dager kofferten hans har blitt av. Jeg må bare vedgå at jeg har «glemt» å levere den tilbake, og en time senere er den på vei nordover som pakkepost.

Nå er jeg brått redusert til en simpel slubbert med sliten sekk på ryggen. Gode råd er dyre, så jeg kjører til koffertbutikken. Nei, ikke den i Bekkegata. Umiddelbart finner jeg en helt perfekt en, så jeg sjekker prisen: SEKS TUSEN kroner!? Siste rest av hudfarge forsvinner idet jeg snubler ut igjen – definitivt uten koffert.

Ryggsekk er egentlig veldig ålreit, når jeg tenker meg om. Disse koffertgreiene er ikke noe for mitt prektige vesen. Verken her eller der.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.