Det er ei flue i kaffekoppen min. Noe så ergerlig. Åssen havnet den oppi der? Koppen kom rett fra den tilårskomne espressomaskinen på kjøkkenet, den med lyd som mer enn indikerer at pumpa som heiser vann opp fra beholderen bak og presser det gjennom den sterkeste kaffen husbonden greide å få tak i, har sett bedre tider. Det er bare et par minutter siden det gikk en vasskvett gjennom rør og ned i en kopp. Og nå ligger det altså ei flue oppi der. Nei å nei. Hu kjemper for livet, stakkar. Og ikke vet jeg jo egentlig om det er en hun, heller, så hjelpeløs som den ser ut kan det like gjerne være en trebarnsfar. Med rekkehus og flerbruksbil. I overført betydning, om man ser for seg at de har slik. I flueverdenen.

Søndag mårra. Og kaffekopp på terrassen. Det er dønn stille på prærien. Det er så vidt mulig å høre bjellene på noen sauer nede hos naboen, men de er så lave at om en puster litt kraftig ut så er det nok til at man overdøver lyden. Jeg sitter med ei avis fra fredagen som jeg ikke har rukket å lese enda. Men flua i koppen har tvunget meg til å ta en avgjørelse. Skal jeg fiske den ut med ei teskje? Og drikke opp? Ikke så fristende kanskje. Så kaffekopp med innhold går ut i grusen, og den bevingede kaver seg fram. Dynket i noen gram av Brasils fineste.

En får bare håpe trebarnsfaren i koppen kom hjem til sitt og sine. Jeg brygger en ny, og setter meg ut. Velger skyggen. Sola er en venn, men man trenger ikke snakke med vennene sine hele tida. Og de siste dagene har den fått steke husbonden opp fra lerretshvit til pepperkakemann. Det svirrer ei flue rundt øra mine. Minuset med varmen. Så jeg legger avisa over koppen, lukker aua.

Og koser meg med lyden av absolutt ingenting.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.