Jeg kan skryte på meg mye (jeg er for eksempel eksepsjonelt ydmyk), men jeg har aldri vært en naturens mann. Misforstå meg rett; jeg setter like mye pris på fuglesang og den slags som enhver nordmann, men jeg liker alltid å holde meg så nær nok skogskanten at jeg kan høre trafikkbruset i det fjerne.

Om et par dager skal jeg mer eller mindre frivillig bli med på en fjelltur. Min forrige kjærlighetsaffære med høydemeter var for ti år siden på Spiterstulen. Sammen med tre kompiser dro vi opp i fjellheimen og slo opp teltene.

Sola skinte, pilsen var kald, og det var potensial for skikkelig gutta-stemning. Jeg lo litt da jeg så dem dra fram plagg etter plagg – ullsokker, superundertøy, Gore-Tex-jakker og militærtrøyer.

Da sola sank hadde jeg for lengst sluttet å glise.

Den natten var iskald. Det hjalp ikke på humøret at madrassen jeg hadde tatt med meg oppførte seg som et plastlaken.

Morgenstemningen dagen derpå var i moll. Mens gutta gjorde klart energibarer, snøret fjellskoa og planla toppturen til Glittertind, kastet jeg inn håndkleet, årene og alt annet jeg hadde i sekken. Min fjelltur den dagen var 120 meter rett bort til hotellet, hvor jeg sjekket inn, spiste en bedre lunsj og plasket lykkelig i bassenget.

Da solen dalte og gutta omsider kom ned i dalen, møtte jeg dem glad, mett og uthvilt. Jeg var kanskje ikke en opplevelse rikere, men jeg hadde brukt dagen på å sosialisere med ungdommen som sommerjobbet på hotellet, og fikset fest istedenfor. Så kompisene var langt ifra skuffet.

I lystig lag med nordmenn og svensker og nederlendere satt vi rundt bålet og grillet og pilset til langt på natt.

Så nei, det ble ingen topptur på meg den gangen. Men det ble ingen nedtur heller.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.