Vi hadde gleda oss lenge og prøvd mange år, men snøen hadde som regel ligget høyt på Sandhornet når vi hadde planer om å bestige toppen. Men i 2019, da skulle vi endelig komme oss til topps. Vi to løtenjentene besøkte ei tredje løtenjente som hadde forvillet seg til det vakre nord. Og vi skjønner henne godt, for naturen er fantastisk.

Vi våknet tidlig til overskyet vær og kunne ikke se toppen av Børvasstindene fra senga. Ja ja, vi skulle uansett på toppen. Etter en drøy time i bil og cirka tusen høydemeter, hvor vi vasset litt i snø og i tillegg fikk litt snø fra skyene som skygget for utsikta, ble vi belønnet med sprekk i skydekket og en flott utsikt over hav og fjell. Vi angret virkelig ikke på at denne toppen hadde stått på ønskelista under alle Bodø-turene de siste årene. Vi var alle tre blide og fornøyde da vi kom ned til bilen igjen og det ble is på oss ved Saltstraumen på vegen tilbake.

Vel tilbake i byen ble fjellskoa byttet ut med joggesko og en time jogging for alle tre. På kvelden kom det finvær, og da måtte vi ut på tur igjen. Stolpejakten hadde nemlig kommet til Bodø og det var femti stolper å ta av. Det var bare å begynne om vi skulle rekke alle stolpene i tillegg til flere fjelltopper før vi måtte dra hjem.

Senere kom naboen på kaffebesøk. Mannen i huset kunne ikke dy seg og måtte bare spørre bestekameraten som var på besøk: «Veit du ka di gjor me en gang di va tbake fra fjellturn?» «Nei?» svarte kameraten. «Dæm for ut og trænt sæ!» sa mannen i huset med vantro i stemmen. Som om ikke tusen høydemeter til lunsj og stolpejakt til kveldsmat var nok...

Les også
Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.