I fjor skrev jeg en liten God Dag-snutt om sommeren som var så varm. I fjor lo vi av alle dem som hadde dratt til sydligere strøk. Nå om dagen ser reisebyråene sitt snitt til å fylle mailboksen min med «Bytt paraply med parasoll», «Si farvel til regntunge dager», «Si farvel til alt og alle» og andre fristelser.

Det er liksom ikke så mye som skal butte imot om sommeren før tilværelsen kjennes tung. Det holder med at det regner. Livet ved Mjøsa er motbakke tre fjerdedeler av året, så jeg har liksom store forventninger til akkurat denne årstiden.

Men jeg har bestemt meg for ikke å syte så veldig mye. I hvert fall ikke offentlig. Så fort feriebildene til venner og bekjente begynner å renne inn fra Portugal, Spania og den slags skal jeg jaggu ikke være dårligere. Jeg skal trumfe solbrune ben og duggfriske øl med dårlig samvittighet. Jeg skal legge ut så mange bilder av husmaling, terrassebeising, hagearbeid og generelt vedlikehold at Piña Coladan får en besk ettersmak av hedonisme, latskap og andre dødssynder.

I sommer skal jeg gjøre alt det der man egentlig kun har tid til om sommeren. Men ikke i dag. I dag høljer det ned. Eller kanskje ikke høljer. Det er i hvert fall litt fuktig, og borte i horisonten ser jeg noen mørke skyer. Så i dag får malekoster hvile.

Om det i morgen kommer en mail med tittel «Har du oppussing-blues? Dra på middelhavscruise» vil jeg muligens revurdere årets sommerplaner. For akkurat nå synes jeg ikke at ferie er hva det en gang var.

LES OGSÅ: Her finner du flere muntre God Dag-spalter om hverdagens evige slit og strev

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.