Men kanskje er det vel og bra, når en leser om hva som kan vederfares en stakkars ferierende.

Jeg ser en omtale om en som fikk ferien sin fullstendig ødelagt fordi han mistet gebisset opp i grillen, slik at det smeltet.

Og et forsikringsselskap melder om en som søkte om erstatning fordi ferien var blitt ødelagt da han ikke fant drømmedama på Kos.

Sett i lys av slike traurige opplevelser, må en kunne slå fast at årets ferie var rimelig vellykket.

Det er i det hele tatt mye som kan irritere og ødelegge ferien for folk, skal en tro rapporter fra ferie-Norge.

– Tenk igjennom hva som kan skje, og planlegg hva du skal irritere deg over på ferie, foreslår en psykolog noen har snakket med.

Hun som søkte om erstatning for ødelagt ferie fordi håndtaket på trillekofferten hadde gått i stykker, slik at hun måtte «gå kroket inn til hotellet», hadde kanskje glemt det.

Eller han som ble frastjålet mobiltelefonen sin av en kvinne på La Rambla i Barcelona. Politiet fikk tak i kvinnen, og ransakelsen viste at hun hadde gjemt telefonen i trusa.

«Kundens forhold til den gamle mobilen hadde fått seg en knekk, og han ville ha igjen en ny på forsikringen», heter det i rapporten etter hendelsen.

Så det er altså mye som kan ramme en stakkars ferierende et stykke hjemmefra.

Idet vi leser om hun som våknet en morgen og oppdaget at hunden til den hun ferierte hos i løpet av natten hadde spist opp brillene hennes, får vi inn en melding som viser at også de som ferierte kort tid etter at mennesket tok sine første skritt på månen hadde problemer på ferie med både hunder og gebiss:

En julidag i 1969 våknet en mann opp fra sitt ferieleie og oppdaget at en hund hadde spist opp gebisset hans.

Ferieproblemer er altså ikke av helt nyere dato.

LES OGSÅ: Her finner du flere God Dag-spalter som kan gi deg en bedre start på uka

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00