Fargene. Det fineste er fargene. Den blonde himmel og det lyse pust over alt dette grønne og blå. Lyset fra Mjøsspeilet om kvelda, de runde buskasenes grønne buer, de kvitlegga hengebjørkers impresjonisme; skrå bladskisser i brisen, de mørke rivekantene av skau mot sky bortover åsa på andre sia.

Dagslyset spireaen tross været har samla og stråler ut att i skumringsminutta før midnatt. Svart asfalt med kontrapunkt i kanten av irrgul løvetann. Sola sjøl har stått modell for disse strålene, like ukuelig glakristne, i ur som i skur, grått som i blått. Ukrutt? Det går ikke an å ulike slik altgjennomsprengende livskraft, gjør det vel? Ikke egentlig. Opprørske knyttnever mot det grønne, og siden med dette lyse håret, eldre rockeres utemmede afro. Lett gjennomskinnelig og snart borte, noen har allerede har bare tonsuren igjen rundt sin bleke, lille skalleknapp.

Skoleklassene på sykkel, de siste dagers heldige, T-skjortenes fargeblaff, kvitteret og skvalderet og dekkenes sang over det av strøsanden kostebilen ikke fikk med seg. Tro hvor de skal? Som trekkfugl ut i det blå, ut av byen mot langs sjåsseen, tro hvor de lander, skal de til Vang? Sykkel er sunt, ikke alle er vant til å røre seg så. Det blir farger av det og. Noen er kvite om legga og neserota, noen allerede tomatrøde. Bakerst sykler en lærer og fanger opp resta.

Denne byen. Vi har tråkka oss skjeve her, sett den år ut og år inn. Er så trøtt av den tomme gågata, trafikken som stamper, manglene. Nå er den ny. Har farger,hjerteslag, sommerkropp. En får lyst til å drive dank hvis sola kommer att, sitte på fortausbord i Strandgata, dase ned mot Skibladnerbrygga og dele ei jordbærkurv på en stein ved munken og nonna, og bare ta alt inn i djupe magadrag - og dåne litt.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.