Lista er ofte lang når gravide forbereder sin førstefødtes ankomst. Det kjøpes bleier og ammepute, vogn, brystpumpe og bilsete. Noen hamstrer gulpekluter og tåtesmokker, eller bæreseler og babycall. Opplagte ting, vil mange mene. I tillegg møtes man ofte mer enn gjerne med gode råd av typen «det klarte i alle fall ikke jeg meg uten». Da snakker vi kanskje om badevannstemperaturmåler, egen tåteflaskeoppvarmer og, selvfølgelig, voksipose til de kjølige trilleturene.

Alle veit at med unger følger investeringer. Og ikke bare når de er babyer, så klart. Alt til sin tid; det utvikler seg i et rasende tempo fra parkdress, til skolesekk, fra fotballsko til kjøretimer. Men ingen, ingen forbereder deg på hvor mange batterier en unge krever.

Jeg var i alle fall ikke forberedt på så stor omsetning at vi må handle i bulk på Ikea for ikke å gå tom. Mulig jeg burde har skjønt hvor det bar hen allerede da de første batteridrevne lekene kom i hus. Babyer får nemlig ganske tidlig både pekebøker med innspilte dyrelyder, traktorer med knapper som gir motorlyd – og en brannbil med så høylytt sirene at vi måtte plastre over mikrofonåpningen for ikke å påføre poden hørselsskader.

Og derfra går det bare én vei: batteriprodusentenes vei. Inn i livet kommer primitive keyboards, lekemotorsag, heisekran, radiostyrte biler og -helikoptre, kassaapparat, bitte små droner, halloweenmasker med tilkoblet oransje lys, diverse klokker, snakkende apekatter, et arsenal med lommelykter, hodetelefoner, nøkkelringer, roboter, togbaner, godteriautomater og lamper fra Teknikmagasinet, båter, gitarer, drill og lasersverd. Og ut går lastebillass med oppbrukte AA og AAA.

Jeg foreslår som generell advarsel i gravid-bøkene: «Batteries not included».

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.