Fra mitt krypinn i andreetasje gløttet jeg forsiktig på ytterdøra. Grønnsåpeeimen stakk i nesa.

Et høyt stønn runget opp trappa i det Frøydis lempet gulvkluten opp i tilitersbøtta.

Jeg tok en kjapp titt på klokka, der jeg sto i dørsprekken. Optimalt sett skulle jeg vært på veg mot jobb allerede. Men så var det denne trappevasken, da, som bare ingen ende ville ta.

Og all den tid Frøydis åpenbart brukte sine siste krefter på å få hver krik og krok gullende ren, torde jeg rett og slett ikke gå ut. Litt av frykt for å skitne til hennes nyvaskede trinn, mest av frykt for represalier.

Historien er fra en svunnen tid med postadresse i et sameie. Et sameie driftet etter skippertaksmodellen, og hvor trappevasksystemet fungerte helt middelmådig bra.

Et sted hvor flertallet av beboere snek seg ubemerket ut og inn uten å si så forferdelig mye til hverandre. Alle, bortsett fra Frøydis.

Frøydis var et rivjern av en dame, og ikke det spøtt engstelig for å sette oss andre på plass.

Om jeg var redd? Ja.

Spesielt mottakelig for kritikk er jeg heller ikke på morgenkvisten, og derfor ble jeg stående i dørsprekken og lytte til hvordan Frøydis harmdirrende skrubbet så vannspruten sto om henne, mens jeg så meg om etter fluktruter.

En stakket stund ble brannstigen vurdert, men skulle Frøydis se meg henge og dingle utenfor husveggen, ville det vel neppe gjort situasjonen bedre.

Å hoppe fra verandaen ville gå raskere, men kunne fått enda mer drastiske konsekvenser. Så jeg lot det være.

Men å ta trappa torde jeg ikke, så jeg sendte melding til sjefen:

«Hei, jeg er i farta, men blir litt sein. Naboen vasker trappa. Forklarer etterpå!»

En halvtime senere snek jeg meg lydløst ut.

LES OGSÅ: Sulten på flere God Dag-spalter? Her finner du en hel bunke!

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.