Jeg burde tenke mer på det enn jeg gjør. Tenke mer på hvor fint det egentlig er at det er slik i landet vårt.

Det var en dame som minnet meg på det nå sist.

Vi sto der i Strandgateparken og ventet på statsministeren.

Jeg utstyrt med kamera, blokk og penn. Rundt meg sto flere spente Høyre-medlemmer – noen av dem godt opp i åra, og ventet på at Erna Solberg skulle komme.

Et par politibiler sirklet litt rundt, og en mann med propp i øret gjorde at det var litt annerledes enn en normal dag i Strandgateparken, men ikke mye.

For i Norge er det fortsatt slik at man som journalist kan komme helt tett på vår øverste leder. Gi henne et håndtrykk og spørre henne om det jeg ønsker å spørre henne om i over 20 minutter uten at noen griper inn.

I Norge er det slik at helt vanlige folk kan komme bort og ta en selfie med statsministeren uten å bli overfalt av Secret Service.

I Norge er det slik at statsministeren kan bruke dødtiden som oppstår når Skibladner er på vei til å ta en tur innom Brygga Bar og få påspandert et glass hvitvin av en lokal gladgutt.

Om statsministeren heter Erna, Jonas eller Trygve, så er det sånn.

Og det er i grunnen en veldig fin ting å tenke på.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.