Hun sperret opp øynene i det hun fikk se siden på den grå Golf-en ute på parkeringsplassen. «Åh nei! Åh nei, nei, nei!» jamret hun og småløp bortover asfalten, med en handlepose i hver hånd. Det var umulig ikke å legge merke til den hvite ripa som skar seg tvers over førerdøren.

Tante Glom satte bæreposene fra seg på bakken og inntok en slags knestående sørgepositur ved siden av bilen, mens hun stirret inn i den grå lakken. Hun slikket på fingertuppen og gned fingeren mot bildøren, i håp om at den hvite streken skulle forsvinne. Til ingen nytte. Ripa var lang, djup og helt ekte. Fortvilelsen var bunnløs.

Kanskje syndebukken var i nærheten? tenkte hun og reiste seg opp igjen. Ikke snakk om at ripa var der da hun parkerte bilen for et kvarters tid siden; den måtte være helt ny. Kanskje noen lokale pøbler sto bak? Hun speidet utover parkeringsplassen, men intet liv var å spore mellom rekkene av parkerte biler. Ikke så mye som et metallisk sykkelstyre var å få øye på. Utenfor kjøpesenterets inngangsdør sto riktig nok et par gamle gubber og fortalte hverandre røverhistorier, men det så ikke ut som noen av dem var spesielt tynget av dårlig samvittighet.

Handleposene sto fortsatt på asfalten. Hun forsøkte spytt på fingeren-metoden en gang til. Gned litt hissigere denne gangen, et resultatløst forsøk. Hun sukket oppgitt, og ganske høyt, mens hun så feriepengene flagre av gårde.

Da den mest akutte vreden hadde lagt seg, og blodtrykket atter hadde dalt til forsvarlig nivå, skulle hun sette seg i bilen for å kjøre hjem. Hun trykket på nøkkelen for å låse opp kjerra. Ti meter lenger ned på parkeringsplassen blinket det i lyktene til en grå Golf. En helt maken grå Golf. Hennes egen grå Golf.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.