Jeg bannet inni meg. Han var på veg nordover på E6. Jeg var på veg til jobb i Hamar sentrum, til fots.

Jeg tvang bilføreren innom Esso i Brumunddal for å få stasjonens ansatte til å være lommebokvakter en stund, snudde på hælen og pilte hjem for å hive meg i bilen. Eller vent: Hive seg i bilen? Det er sånt man gjør om sommeren. Ikke om vinteren. Da må man først skrape is. Og makan til steinhardt islag har jeg aldri sett. Frontruta var en tro kopi av det ruglete vinduet i dusjen. Men etter et kvarters tid kom vi oss av gårde.

Herfra gikk det fint en lang stund. Lommeboka og jeg ble lykkelig gjenforent, og jeg satte fart tilbake til Hamar. Så skulle jeg parkere i byen. Jeg fant en brukbar plass og gikk bort til automaten for å betale. Der ble jeg stående. Betalingsknappene fungerte ikke. Automaten var død, men levende nok til å holde kortet i et jerngrep. Da tærne begynte å bli passelig kalde, og knollen passelig heit, slapp den endelig. Jeg burde selvfølgelig gått videre til neste automat, men neida. Jeg stappet inn kortet en gang til. Og ble stående.

Automat nummer to var mer medgjørlig. Og selv om fingrene nå var så stivfrosne at jeg ga opp å finjustere med verdiknappene og betalte en dugelig overpris, var jeg nå lykkelig eier av en parkeringslapp. Jeg la lappen i frontruta mens jeg øynet håp om å rekke dagens første avtale. Så skulle jeg låse bilen. Men tror du ikke nøkkelen var søkk borte? Jeg spanet rundt i et slags Bermuda-triangel mellom bilen og de to automatene. Og tiden gikk.

Nøkkelen kom til slutt til rette. Den hadde kilt seg fast mellom førersetet og midtkonsollen. Lommeboka var på plass. Og jeg kom bare halvannen time for sent på jobb. Det er greit man ikke vet hvordan dagen blir, når man våkner om morgenen.Hanne Maren Torpen Hokstad

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00