Unnskyld, hvor står juleflamingoene?

– Vi selger ikke blomster her.

– Nei jeg vet det. Men i den julebrosjyren deres som kom i posten så var det en juleflamingo. Som lyser. Som et neonskilt.

Etter at jeg hadde rundet hyllene med koffertene og kattematen, ble jorden brått deilig. Det var juleelg, juleisbjørn, juleenhjørning og – altså – juleflamingo. Et fullkomment kitschunivers, et paradis i Led-pærer og billig elektronikk som sikkert kunne få mer enn en brannsjef til å ligge urolig om natta.

Jeg har ikke pynta til jul på flere år. Jeg lever trolig på et av landets minste julebudsjetter.

Bortsett fra Flåklypa Grand Prix så synes jeg jula har lite å tilby. Men da katalogen med juleflamingoen kom i posten, ja da var jeg helt utsolgt.

Et lite stykke helt meningsløst Mini-Las Vegas i plast og lys som, av alle ting, hadde funnet sin veg inn i en norsk juleutstilling.

En juleflamingo skal være så rosa at Bobbysocks gremmes.

Min er rosa. Den er mer rosa enn noe jeg noen gang har eid, og dette smykket – dette selve toppen av norsk julepynt i det herrens år 2018 – det koster under en hundrelapp.

Hånda i været den som ikke synes det er et kupp.

Det store spørsmålet nå er hvor juleflamingoen skal stå i stua under julehøytiden.

Den kan både henges i vinduet og monteres på en medfølgende fot av mindre stabil utgave.

Jeg funderer på å henge en sølvkule rundt halsen på fuglen på julaften.

Og kanskje er det på tide at noen strekker litt i tradisjonene og går rundt juleflamingoen og synger?

Tro hvordan den ville sett ut i selskap med en juleenhjørning.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.