Fliskutteren har gått fra å være et perifert redskap til å bli et av høstens familiære ord i husholdet. Vi har diskutert den mye. Ikke sånn å forstå at vi er uenige om behovet – vi bare snakker om og vurderer ulike modellers volum, pris, egenskaper og bruksverdi – for mest sannsynlig vil en fliskutter løse de fleste problemene.

Faktum er at vi gror inne. Hele landet generelt, egentlig, og eiendommen vår inkludert. Vi lever så til de grader i de varmekjære lauvtrærs belte. Der skogen er frodig, boniteten er høy og voksterværet stadig bedre på grunn av varmt og vått klima. Hogger du ett tre, kommer 14 nye. Rydder du ett område for kraftige, tilårskomne asketrær som skygger for sola – så legger du samtidig grobunn for en krattskog av bringebærkjerr, viltre bjørkebusker og strittende pinner av or, rogn og selje. Altså: fliskutter.

Og det er ikke til å legge skjul på at Mannen er pådriveren i oppgraderingen av maskinparken. Dingser som går på strøm eller batteri, og som gjerne blinker, durer eller piper, det står ikke øverst på min handleliste. Men jeg støtter tiltaket! Jeg både var og er meget positiv til plentraktoren, for eksempel. Kjører den selv også, om jeg får tilgang innimellom 13-åringens lommepenge-runder over graset.

Men siden vinteren nærmer seg, og det frister mindre å stå ute i kjøla og kviste lauvskau, har Mannen kastet sine øyne på en maskin til bruk innendørs. Dampvasker. De sier den kan brukes på fliser, dusjdører, vinduer og gulv, med 23 ulike munnstykker og strålende resultater.

Klart jeg er positiv. Alt som kan lette gulvvasken – eventuelt føre til at jeg tar gulvvasken – må være en bonus for hele huset.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00