Hun sto bak disken og var svært vennlig innstilt. Øynene hennes var litt store, og lyste av undring. Foran disken sto en mann. Det vil si meg. Som var ute for å handle nytt sengetøy. Det var bare 50 centimeter med disk mellom de to. Men egentlig sto de på hver sin side av Grand Canyon. – Har du noe som er mørkt og litt art deco? Hun smilte. Skakket på hodet og så overbærende på skapningen med skinnjakke.

– Mener du noe som er litt dekorativt..? – Nei. Eller jo. Men art deco, liksom. I stilen. Hun fortsatte å smile. Og jeg kunne se at nå var hun i kjelleren og hentet fram det hun hadde lært på kurs om kundebehandling. Dette var en av de rarere hun hadde vært borti. – Vi har noen fine, mørke sett her. De er i egyptisk bomull (eller hva det var) og er kjempefine. Jeg kikket på prisen og tenkte at for en ikke helt ubetydelig del av månedslønna mi burde faraoen selv møtt opp på døra og levert de egyptiske sengesettene.

– Jeg kikker litt, smilte jeg og tasset rundt hyllene. Ekstra lengde, ekstra bredde, sateng, bomull, ekstra fin ull og noe fra Egypt. Også jeg som bare ville ha noe ålreit å sove i. Det som verre var, var at kniven lå over min strupe. For i besluttsomhetens tegn hadde jeg samme dag kjørt flere utvaskede sett sengetøy på gjenvinninga. Og jeg var ikke motivert for sovepose. Så det ble å henge rundt hyllene til jeg kunne vende hjem med noe i posen.

Det løste seg til slutt. Takk til den meget overbærende kvinnen i sengetøyogdenslagsbutikken som skjønte at hun sto der med en fisk som hadde svømt seg alvorlig fast på land. Jeg fikk til og med rabatt og har sikkert skrevet under på at det er greit at det kommer tekstmeldinger med tilbud om kongeblått sengetøy i sateng framover.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00