Jeg er veldig lite glad i spoilere. Jeg mener selvsagt ikke sånne som er bak på bilen. Jeg mener spoilere, som i «å spolere».

Dette er et begrep som neppe trenger nærmere introduksjon hos den yngre garde, men ettersom jeg i takt med egen alderdom stadig flytter denne lista høyere, spanderer jeg like gjerne en kort forklaring:

En spoiler er når noe blir avslørt. Som for eksempel at Tyrion Lannister ender opp på Jerntronen, at Samwise Gamgee møter sin bane ved Dommedagsberget, eller at Nilus Langballe er Voldemorts sjuende og siste dødstalisman.

Da jeg i fordums tid, da jorden fortsatt var ung og trehyrdene mangetallige, leste Harry Potter, fikk jeg bok nummer fem spolert. Dette var før det ble kutyme å skrive «SPOILER WARNING» i ingressen på avisartikler og i kommentarfelt.

Søt og uskyldig surfet jeg rundt, og snublet plutselig over en blogg-post à la «Hvorfor måtte Sirius Svaart dø??!!1». (Beklager om jeg nå spolerte overraskelsen. Men ærlig talt; om du fortsatt ikke har rukket å lese «Harry Potter og fangen fra Azkaban» kan du skylde deg selv).

Den siste uken har jeg ikke slappet av et sekund. Som innbitt Marvel-fan har jeg gledet meg lenge til Endgame. Overalt, og jeg mener virkelig overalt, har dem som har rukket å se den skreket ut hva de synes om dette siste, grandiose kapittelet i Avengers-serien.

Resultatet har vært at jeg knapt har turt å turt å bruke YouTube, Reddit, Instagram eller andre former for medier. Selv lørdagskryssordet i HA har jeg stått over, i frykt for at løsningsordet handler om hva som egentlig skjedde med Thanos i forrige film.

Men i kveld er det min tur. Kinobilletten er kjøpt. Og om jeg i gledesrus spolerer slutten, i en innskutt leddsetning i morgendagens avis, så kan du ikke si at du ikke ble advart!

LES OGSÅ: «Avengers: Endgame» får terningkast 5 av HAs filmanmelder

LES OGSÅ: Her finner du flere av HAs God Dag-spalter

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00