Det var en gang for veldig mange år siden slik at Åsbygda IL inviterte ansamlinger av kvapsete karer til fotballcup der ute i periferien. Så en helg ble bygda plutselig inntatt av mannfolk med drakter i størrelse XL. Men fortsatt satt de som pølseskinn over magen.

Et av lagene som møtte opp med godt humør, friskt mot og variabelt innøvde corner-varianter, var Jessneskameratene. Guttene fra den riktige siden av E6 var mer enn fysne på å fylle opp premieskapet, som fra før besto av mektige 6 til 7 pokaler.

Men hyggelig passiar og begeistring over pasninger som nesten fant adressen, ble fort overskygget av dramatiske hendelser.

For etter et par innledende kamper, viste laget fra Jessnes plutselig kvaliteter de ikke hadde avslørt på banen. Lynraskt og med god organisering marsjerte de mot parkeringsplassen, og med omhyggelig presisjon fikk de stablet magene inn i bilene. Så spant de av gårde så støvet sto.

Tilbake sto arrangørklubben med et kampoppsett som nå hadde flere hull. Slikt blir det bråk av, og korrespondansen mellom klubbene og fotballkretsen i ettertid, viser at Åsbygda IL var lite happy.

Men den offisielle forklaringen fra gladguttene fra Jessnes, er helt innafor. De kom jo plutselig på at hele laget hadde lovet å komme i en bursdag den lørdagen. Det er en forpliktelse man ikke skal ta lett på. At det hadde noe å gjøre med at lagledelsen hadde vært oppe hos sekretariatet og vrengt magen med eder og galle om en dommer de ikke var fornøyd med, ble avfeid som sludder og vås.

Kom du på at du skal i bursdag i dag? Husk gave.

Les også
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00