Det er ikke mye som står igjen ute nå. De aller fleste utemøblene er stablet inn og vekk, og står tørt i ly for oktobers våte utbrudd, i påvente av at 2019 skal snø ned og gå over i historiebøkene.

Det står 2019 oppå hverandre og under presenninger. Og det ligger ikke så rent lite av 2019 på plena og rundt husveggene nå. Det skal få snø ned.

Det er ikke så lenge siden jeg monterte ned solseilet. Det har gjort jobben sin som ly for i år. Det ble ikke så mange døgn under seilet som det ble sommeren før, men det hadde jo også sine sider. Jeg pakket det ned i en pose, og nå ligger det i vinterdvale sammen med fjærene det sitter montert i.

I en krok like ved står utestolene stablet opp, som i søvn over en årstid der de ikke får levert slik de måtte ønske. Det kommer en vår, jeg antar de vet det, selv om de ikke er stablet med overbevisning.

Den hvite hagegruppa jeg rakk å høytrykksspyle for maling som flasset står fortsatt umalt. Det ble ikke tid til den, da ånden som mest var over meg i vår så regnet det. Og deretter det har det ikke vært tid.

Nå er den, igjen, stablet unna i påvente av at husbonden endelig skal få gjort grunnarbeid og restaurert dem i fordums hvit herregådaglans. Det er lov å håpe at det blir noen gløtt og kanskje litt hjelp å få i 2020, så de kommer til heder og verdighet igjen.

Det er bare den store sofagruppa igjen nå. Den skal inn, den og. Alt skal inn, terrassen skal stå naken igjen og vente på å bli gjemt under en hvit, myk duk.

Kanskje kommer det lite, kanskje kommer jeg til å vasse til knes utpå der når det nærmer seg påske, sola er resirkulert og jeg leter etter et sted å sitte for å kjenne den første utgaven av rosa panne i 2020.

Enn så lenge får man være tilfreds med alt som er stablet vekk.

LES OGSÅ: Her finner du flere God Dag-spalter fra 2019 stablet oppå hverandre

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.