Jeg er ikke lettlurt. Trur jeg. Jeg tar et ørlite forbehold, for man veit jo aldri. De færreste av oss vil glatt innrømme at vi er blåøyde, naive og godtroende. Likevel hagler det inn med überhøflige e-poster, obskure venneforespørsler og tilsynelatende dagligdagse henvendelser – gjerne med lovnader om premier eller arv.

Det er penger å hente i svindelbransjen. For til tross for underlig, google-oversatt norsk, er det stadig en gjeng blant oss som biter på mer eller mindre finurlige, digitale svindelforsøk. Mens vi andre puster lettet ut og rister overbærende på hodet, mens vi bedrevitende hevder at det der, det måtte de vel skjønne at var tull og fake?

Det gir en god følelse å gjennomskue skurken og samtidig dele litt medfølelse med dem som har gått på limpinnen. Men når sant skal sies, er noen av bedragerne definitivt mer troverdige enn andre.

Og av og til hender det nesten at jeg synes litt synd på bedragerne. Som på han som sto bak brevet «Bekrefter hvis du mottok min forrige e-post angående at du har samme etternavn med min sent klient, forlater navnet ditt og i hans siste testamente av summen av (9,5 M USD.) Vennligst send meg en e-post for mer informasjon. Barrister Edward Tang».

For ordens skyld; det er min utheving. Men jeg skal altså arve 9,5 millioner amerikanske dollar fordi hans avdøde klient har samme navn som meg. Tenk det! Ekornholmen, der, altså! Hvem skulle trodd det? Hva er oddsen?

Stakkars Edward Tang kunne selvfølgelig ikke vite at det bare er 12 av oss i hele verden.

Og sannsynligheten for at det finnes en milliardær ved navn Ekornholmen er fortsatt sørgelig liten.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00