På ferietur i Tyskland begynte bilen å lage fæle lyder. Plutselig hadde jeg en dyp og støyende brumming fra bakhjulene. Det var så ille at jeg ikke turte annet enn å ta Kiel-ferga framfor å kjøre Sverige.

Hjemme gikk ferden rett til verksted for diagnostisering. Kirurgene var aldri i tvil: Det ene hjullageret hadde røket, og inkludert service og nye bremser skulle det koste 20 tusen. Det er prisen å betale for å være en tulling som fortsatt tar med seg det gamle vraket på merkeverksted – fordi det «føles mer riktig»…

Etter åtte timer skulle bilen hentes. Det var fredag, like før stengetid. Med bøyd hode kom mekanikeren tuslende ut og måtte skamfullt vedgå at de ikke hadde klart å bli ferdige til avtalt tid. «Går det greit om du får gratis leiebil i helga …?» Plutselig satt jeg bak rattet i en splitter ny SUV med sprek farge og kule duppeditter som «lane assist», adaptiv cruise control og ryggekamera. Så stram og fin! Jeg savnet overhodet ikke min gamle Ingolf som fortsatt sto der inne på verkstedet med litt for mye rust – og litt for lite bremser.

Mandag ble leiebilen levert tilbake – med tungt hjerte. Min egen bil var frisk. Eller? Verkstedmannen ble alvorlig da han leste opp alt de hadde oppdaget: «Ryggelys defekt. Sprekk og lekkasje i baklykt. Rust i fremre del av begge kanaler. Motor fusker under pådrag. Dekkene slites på innsiden. Ulyder fra klimaanlegg. Ja, nei, skal vi sette opp en ny time om to uker, da …?»

I tre deilige dager hadde jeg følt meg som nybileier. Nå var det rett tilbake til den råtne virkeligheten idet jeg betalte 20 laken for en halvfrisk bil som snart vil koste meg 20 til. Jeg klarte likevel ikke å være sint, så Ingolf fikk en maskinvask som trøst. Alle feilene til tross – bilen er tross alt menneskets aller beste venn.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00