Nei, dette er ikke et klipp fra en frittgående dagdrøm unnfanget i et øyeblikk av tankeflukt under en ferie på en tørrlagt hytte langt innpå fjellet en stormfull vinterdag der det var lite annet å gjøre enn å dyrke kjedsommeligheten og den frie fantasien. Det er faktisk et streif av virkelighet i «drømmen».

Vi må over kjølen til nabolandet Sverige der et statistbyrå går åpent og frilynt ut og søker frivillige mellom 25 og 70 år som kan tenke seg å hyle innpå øl en hel dag og få 4.000 kroner i «belønning». Minus skatt. Bakgrunnsteppet er forberedelsene til produksjonen av en reklamefilm for et ølmerke og allerede før nyheten fløt over til Norge, hadde mer enn 2.000 personer sagt seg interessert i jobben.

Det skal straks og med en gang opplyses at jobben kan innebære ubehag så som ustø gange, kvalme, oppblåst mage, dårlig gangsyn, pinlig oppførsel og trang til hyppig frekventering av tilgjengelig toalett, men det sier reklamen ingenting om.

Skulle ikke jobben friste likevel, kan vi opplyse at samme firma også søker statister som kan spille rollen som katte eller anonym festdeltaker, eller mor med barn. Eller kanskje nedfrosset skilpadde eller nyfødt meitemark. Eller verdenskjent amerikaner med pussig frisyre og samme fornavn som en kjent tegneseriefigur. Mulighetene er mange og aldersgrensen er fleksibel i flere av rollene.

Det flasker seg som regel for dem som er åpne for slikt.

Ha en statistisk helg.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00