Og mest av alt fra folk i Oslo som tror at alt er så mye bedre der inne i hovedstaden, og folk fra Oslo som bare ikke kan fatte at noen kan tenke seg å bosette seg på et sted som Hamar.

Det finnes det faktisk veldig mange grunner til.

Jeg slipper å stå i kø i én time i en tunnel hver bidige dag. Jeg kan i stedet sykle eller gå til jobb. Jeg har butikk, skole, barnehage og idrettsanlegg i gåavstand. Bussene går hele tiden.

Jeg kan når som helst gå ut av døra og være i skogen innen to minutter. I Furuberget kan jeg gå, sykle eller gå på ski, og til tross for milevis av turer gjennom mange år, støter jeg fortsatt på ukjente stier og man kan bevege seg én time uten å treffe folk.

Går du enda lengre har du Vangsåsen og Ringsakfjellet hvor du kan gå lange turer, sykle, fiske eller gå langrenn på trikkeskinner av noen spor.

Når jeg står opp om morgenen kan jeg gå ut på terrassen med en kopp kaffe og se utover Mjøsa. Etterpå kan jeg gå ned dit og ta et morgenbad.

Jeg kan gå ut og spise på gode restauranter som serverer de lekreste retter. Jeg kan gå på biblioteket hvor de som jobber er så utrolig koselige og alltids tar seg tid til å anbefale bøker for store og små. Jeg kan gå og drikke øl fra alle verdenshjørner. Jeg kan gå på konserter. Jeg kan oppleve artister som Sting, Elton John, Stevie Wonder, Beyoncé og Willy Nelson. Og a-ha!

Og det aller beste er alle folka som bor her. Det eneste som mangler er egentlig saltvann.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.