Nei, men oi!

Samboeren så på armen min med undring i blikket. Jeg kikket ned på den. Der, like over håndleddet, en rød og hoven flekk på størrelse med en tjuekroning. Jeg pirket lett på den.

– Det må være en av myggene fra i fjor, lyder det undrende fra samboeren. Men mygg kan da ikke bli så gammel. Dessuten klødde ikke denne flekken, sånn myggstikk gjør.

Jeg har min egen teori. Jeg tror vi har en inntrenger i huset. Jeg har valgt å kalle den (jeg vil ikke diskriminere kjønn) for Lusken.

Lusken er et snabeldyr. Akkurat passe stort, med to par vinger og åtte par bein. Sånne lange, tynne, stanklete bein med flere ledd. Den har tjukk, stri pels over hele kroppen og store, bulende, røde øyne. Den har en snabel tjukk som et sugerør og er alltid tørst.

Jeg tror Lusken besøkte meg på soverommet i nattens mulm og mørke. Stille. som en pelskledd bevinget ninja listet den seg inn, valgte ut sitt bytte og gjorde sitt.

Og nå ser jeg med skrekkblandet fryd fram til hva som skjer med en som blir en bitt av en Lusk. I hodet mitt er Lusken bitte litt radioaktiv. Får jeg superkrefter? Det hadde vært rått. Sånne klissete fibre som gjør at jeg kan henge fra tak og klatre opp vegger? Kult. Eller kanskje jeg gror et par vinger?

Hva med svakheter, kommer jeg til å utvikle dødsangst for sammenrullede aviser og fluepapir? I så fall spøker det for karrieren som skrivende journalist. Nærheten til trykkeriet utløser panikkangst. Så må jeg lete etter andre karrieremuligheter.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.