Det er den greia med våren. Det er den greia med at det drøpper fra hustaket og stikker opp ting som vart glemt at ute før vinteren tok jerngrep og satte livet på kjølig vent. Som en Titanic opp fra iskaldt vatten stiger den hvite toppen av sittegruppa på terrassen som har levd noen måneder under presenning. Og som må høytrykksspyles fordi kattene fant ut at der, under den gjennomsiktige presenninga husbonden hadde forbarmet møblene med, der var det ganske lunt å ligge.

Det er akkurat som om noen har satt livets lader i stikkontakten. Og den grønne lampa øverst i livets hjørne er tent.

Det er noe med våren. Det burde vært sånn at om man googlet et synonymord for vår, så skulle det vært liv. Livet. Det er livet som skjer om våren. Det golde, tause, stusslige grå og hvite renner nedover mot elva og mot Mjøsa, og om vintersvineriet protesterer aldri så mye. Til slutt må det gi etter for varmegrader. Før eller senere, i år åpenbart det siste, seirer varmen. Og brunt skal bli grønt og liv skal oppstå slik liv alltid har gjort det. Om våren.

Fra flere kanter bryter lyden av ei motorsag stillheten. Lufta av perfekt blandet totaktsbensin er soundtracket til neste vinters ved. Det absurde er at nå, nå som vinteren renner bort under de møkkete langstøvla mine, så må tida brukes til å forsikre seg om at man har nok ved til å fyre seg gjennom den neste.

Jeg fyrer bålet etter en dag ute. Varm i fjeset og med sagflis i nakken. Sagene stilner til kvelds. I selskap med meg sjøl reiser jeg et glass kaldt hjemmebrygg mot oven. Årstiden fortjener en klunk.

Takk Herren for våren.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00