Han dukket opp som en ånd av lampen da guiden var ferdig med å fortelle om maleriet av sankthansbålet på stranden.

Med Security på skjorten og is i blikket ga han beskjed om at man ikke kan slenge klappstolen over skulderen, der inne mellom det ypperste av Skagen-malernes verker.

Tanken på at jeg uforvarende kunne ha svingt et stolbein borti lerretet, og ødelagt Krøyers uerstattelige praktverk, var mer enn nok til at den lånte stolen raskt kom ned fra skulderen.

- Du må bære stolen rett ned, sa vakten, og jeg fulgte ordre.

Trodde jeg.

Men siden stolen var litt lang og subbet golvet, så snudde jeg den på tvers. I god avstand fra tauene som skilte publikum fra kunstskattene, og med det jeg mente var god kontroll, ruslet jeg videre.

Han var raskt på pletten med ny ordre.

- Stolen skal bæres på høykant!

Jo, regler er regler, jeg skjønner det, jeg begynte å se meg om etter utgangen, og et sted å sette fra meg museets kunstfiendtlige klappstol, og tuslet av gårde.

Da dukket han opp for tredje gang, med en mine som ikke var til å misforstå.

Jeg begynte å tro at han hadde pekt seg ut akkurat meg som offer denne søndagen på Danmarks nordspiss, og lurte så smått på hva som var strafferammen for forbrytelsen jeg nå utvilsomt var tatt på fersk gjerning for.

Med armene langs siden og klappstolen tett inntil høyre bein ventet jeg på å få høre siktelsen. Jeg trengte ikke vente lenge. Helt forsettlig og uten tanke for uerstattelige verdier og sikkerhet hadde jeg båret klappstolen opp-ned!

Som innfødt og utvandret danske har jeg alltid sett på mine første landsmenn som hakket mer runde og omgjengelige enn de fleste.

Men et sted går grensen, og i kampen mot kunstvandalisme er det ikke plass til brødrene Price...

LES OGSÅ: Trenger du en oppmuntring i hverdagen? Her er alle våre siste God Dag-spalter samlet på én og samme side

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.