Endelig fikk jeg oppfylt min store drøm om å bli brannmann: Jeg ble nylig innvilget en tre måneders prøveperiode ved en av våre lokale brannstasjoner.

Kry og nervøs troppet jeg opp med et bredt smil – klar til å slokke branner og bli verdens største helt.

Det tok ikke lang tid før alarmen gikk: Melding om storbrann – hele bygda sto i fare for å brenne ned!

Alle de andre brannmennene hoppet inn i utstyret som lå klart. Støvler, bukser, jakker, hjelmer, refleksvester. Jeg pirket han ene mannen på skuldra:

– Ehm, jeg har ikke vest … Har dere en i «small» …?

Mannen så dumt på meg. «Du, her har vi bare størrelse XL. Prøv heller der borte!»

Den digre bamsen pekte i retning en barnehage som lå på hjørnet av brannstasjonen.

Jeg fikk rappet en gul vest fra en grinete treåring og vrengte den på meg, men manglet ellers alt av utstyr. Slukøret så jeg at mannskapsbilen forlot stasjonen med blålys og skarpe sirener – uten å vente på meg.

Heldigvis hadde jeg fått et lite blålys på størrelse med ei fyrstikkeske, så jeg satte det på taket på folkevogna mi, men selvsagt hadde blålyset flatt batteri, så da var det rett inn på nærmeste Kiwi. Der ble jeg stående i kø bak ørten folk i kassa.

Jeg hoppet desperat opp og ned mens jeg veivet med armene som stakk ut av vesten: «Hallo, det BRENNER her! Slipp meg fram! Hvorfor ser dere meg ikke!?»

Fortvilelsen steg i takt med ilden som herjet der ute. Hjelp!

Brått våknet jeg med et rykk, gjennomvåt av svette. Ikke den gode, mandige svetten etter å ha reddet en hel by fra utslettelse, men den vemmelige svetten etter å ha hatt et skikkelig fælt mareritt.

Ferden gikk rett inn i dusjen for å kjøle meg ned med enorme mengder trøstende vann. Sammen med vanning av rosebuskene mine er vel det omtrent det nærmeste jeg noen gang kommer å være ekte brannmann …

LES OGSÅ: Åpen søknad om jobb i brannvesenet

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.