Jeg er reisesjuk. Og da ikke på en slik måte at jeg spyr i baksetet eller i posen som ligger i baklommen til flysetet foran meg. Men reisesjuk på den måten at jeg vil ut. Med koffert eller bag. Ut å loffe. Se andre steder.

Sånn reisesjuk. Og siden det ikke finnes annen kur for sådant enn nettopp å reise, så ble det tatt en styrebeslutning på at jeg skulle sitte ned foran den bærbare og se litt på hvor disse flyselskapene som stadig vil meg så vel i innboksen kunne ta meg. Jeg tar konklusjonen først. Og kommer nærmere tilbake til begrunnelsen. Men konklusjonen er som følger: jeg hater å booke flybilletter og hotell og alt det som dessverre må til for at jeg skal få dratt skroget mitt av gårde til fjerne himmelstrøk. Booking av reiser – særlig flybilletter – får meg nesten alltid til å dra av strikken. Jeg har ikke spesielt lang lunte på sånn pjukkel, og – ja – jeg vedgår at det kan ha gått en kulepenn eller to i veggen opp gjennom årene i jakt på ferieopplevelser.

Slå til nå, Trond, sto det i eposten som kom fra flyselskapet. De kunne lokke med flybilletter som ikke kostet stort mer enn ei god flaske vin til fredagskvelden. Så Trond slo til. På en måte. Men han fant ikke et eneste flysete til den prisen disse bandittene lokket med. Det var alltid et ett-tall foran den prisen som gliste mot meg fra tilbudseposten. Men så. brått. Dukket det opp noe. Så jeg klikket av gårde, svarte ja til bagasje og nei til forsikring mot meteorittregn og grevlingangrep. Og kom så fram til oppgjørets time. Og en kald beskjed om at det dessverre ikke var flere billetter tilgjengelige til den prisen de akkurat hadde sagt at jeg kunne få kjøpe.

Så jeg søker videre. Og føler meg på generelt grunnlag rundlurt.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00