Når jeg skriver dette, har jeg nettopp pint meg gjennom 40 minutter med barne-TV igjen. Det er kvalitetstid, sier folk. Hele familien samles. Nå koser vi oss.

For all del, det er noe jeg kan se på med interesse. «Klart jeg kan» og «Hvis jeg var deg» der barn i løpet av programmet våger å tre ut av komfortsonen eller bytter familie med en jevnaldrende for noen dager slik at de kan oppleve noe annerledes enn hen gjør ellers, gir mening. Nå er jeg fullt klar over at barne-TV ikke på noen måte er laget for at voksne skal få utbytte av det, men det er nesten så jeg mistenker noen for å ha laget 3.000 episoder for å sjokkere.

Og da tenker jeg selvsagt på Daniel Tiger. For deg som aldri ser på barne-TV, kan jeg opplyse om at dette er en animert serie som handler om enebarntigeren Daniel. Han bor sammen med tigermamma og tigerpappa i en gate sammen med andre dyr. Alle er snille mot hverandre hele tiden. Når de en sjelden gang blir uvenner, kommer det en voksen og forteller dem at de kan synge en sang sammen. Så blir de venner igjen. Selv ikke på Steinerskolen funker det sånn.

Også er det Brannmann Sam. Han er på jobb 24 timer i døgnet og er alltid først inn i huset som Georg har tent på. Også Georg er enebarn. Han er Daniel Tigers rake motsetning og står bak 90 prosent av alle skandalene i byen. Men aldri får det konsekvenser. Hver eneste episode ender med at alle, inkludert Sam, står og ler mens de ser på brannruinene eller bilvraket. Georg er pyroman, men på frifot. Slik kan vi ikke ha det.

I Asbjørnsen og Moes eventyr koker de sodd på hverandre. Det er heller ikke å foretrekke. Men jeg tror vi er tjent med å servere barna våre noe mer balansert underholdning, ikke historier som gjør dem forvirra. Dersom ungene dine begynner å synge neste gang de krangler om iPad-en, slå alarm!

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.