Det var tøft å hete Bang på barneskolen. På ungdomsskolen også, for den saks skyld. På videregående avtok det litt, men det var fortsatt noen som syntes det var morsomt.

Kollegene mine, og noen kompiser, kaller meg fortsatt for Banger’n. Da jeg var ung og sprek og hadde scoret mål, for Dala mot HamKam 2 på Briskeby, slo Hamar Dagblad til med «Bang i mål» som overskrift. Det var ikke akkurat hardt, det skuddet, men tittelen var gøyal. Ofte tenker jeg at jeg burde jobbet som sprengningsbas eller noe slikt. Jeg hadde nok kanskje hatt en fordel i ansettelsesprosessen der. Det hadde kledd meg. Akkurat slik som det gjorde for tidligere leder i Finnmark jeger og fiskeforening, Vilfred Bang.

Jeg er ikke bedre enn at jeg synes slikt er kostelig, så nå når jeg begynner å flere enn ett grått hår, har jeg forståelse for at mitt etternavn var, og er, noe som folk trekker på smilebåndet av. Da jeg bodde på Bjølsen i Oslo, var det i etasjen over en tannlege. Tannlege Røskeland. Det er ikke til å unngå å le av den kombinasjonen der. Jeg var der selv ved én anledning. En meget dyktig tannlege for øvrig. Jeg slapp forresten unna med litt småting til tross for min uryddige tanngard.

Røskeland er slett ikke alene. Nylig tikket det inn en pressemelding fra Ringnes her i redaksjonen, signert kommunikasjonssjef Nicolay Bruusgaard. Randi Harr Svare er tidligere adjunkt og norsklærer. I Skien drev Torleif Trykkerud som kiropraktor i en årrekke, mens i Drammen kan man oppsøke doktor Salve Greibrokk. Like sikkert er det at tidligere sjef for park og friområder i Friluftsetaten Reidun Stubbe og forskingsleder ved Norsk senter for bygdeforsking Oddveig Storstad er på rett sted.

Kanskje synes du dette var moro. Eller var det Bang kræsj?

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.