Et laminert papir med detaljert beskrivelse av framgangsmåten, rikt illustrert med tegninger.

«Hvor vanskelig kan det egentlig være, de har jo bare NRK1 …», tenkte jeg der jeg satt i godstolen og vekselvis tittet på fjernkontrollen, arket og min storfornøyde morfar.

Istedenfor å prøve å forklare, nikket jeg vennlig og bekreftende.

Det er noen år siden morfar gikk ut av tiden, men minnene om TV-oppskriften hans kom tilbake en grytidlig lørdagsmorgen jeg hadde rigget meg til i sofakroken med nytrukket te og et par brødblingser. På stuebordet lå to fjernkontroller, en til TV-en, en til dekoderen. På-knappen var trykket inn på begge.

Et bilde av noen amerikanske aksjekurser dukket opp på skjermen. Så gikk alt i svart. På-knappen på den ene kontrollen fikk et nytt trykk. Det blinket i grønne og røde rundinger.

«Loading». Jeg tok en slurk te. Tiden gikk.

«Intet signal (er den på?) Conax conditional access felles grensesnitt» poppet opp på skjermen.

Armbåndsuret viste 06.35, så å riste liv i husstandens mer teknisk kompetente for å få assistanse, var utelukket. Jeg fortsatte å prøve. Etter et par minutter var samtlige knapper forsøkt. Ledninger var røsket ut og plugget inn igjen. men ingenting skjedde. Og at TV-en nå forkynte at den manglet nettilgang, gjorde ikke jobben noe enklere.

Jeg vet ikke hva et felles grensesnitt er, eller hvilken planet Conax kommer fra. Og om dekoderen skal lyse rødt eller blinke hvitt når den er på, er kunnskap som ikke vil inn under huden. Men snart vil alt gå så meget bedre.

Nå skal jeg nemlig lage meg en laminert oppskrift, rikt illustrert med egne tegninger, som forteller hvilke knapper jeg skal trykke på for å få sett på NRK.

LES OGSÅ: Sliter du også med å skru på TV'en? Mens du venter på hjelp kan du trøste deg med flere muntre God Dag-spalter fra HAs bakside

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.