På TV-skjermen foran Familien Glom hadde Manchester United akkurat scoret sitt første mål mot Bournemouth, da telefonen inne på kontoret i barndomshjemmet begynte å kime. Den egentlig ikke så veldig fotballinteresserte Fru Glom skjønte at hun måtte til pers.

Om han kunne få stille noen spørsmål om transportvaner? lurte gutten i den andre enden. «Men vet du ikke hva som er på TV nå, da?» svarte Fru Glom, i jovialt forsøk på å få vende tilbake i sofakroken. Telefonintervjueren kremtet litt: «Jo da … Manchester spiller mot Bournemouth. De leder jo til og med 1-0», sa han med lengsel i stemmen. Det var åpenbart at han helst skulle gjort noe annet enn å ringe rundt til folk for å høre hva de foretrekker av bil og buss.

Fru Glom har ved en og annen tidligere anledning sett litt småskeptisk ut når Herr Glom har nevnt behovet for nye strømmeabonnement med tilgang til Liverpool eller Manchesters oppgjør. Men nå, etter at kristiansunderen igjen inntok Old Trafford, er all skepsis feid av banen. Nå sitter de der i sofaen, sammen. Herr Glom ser på fotball. Fru Glom ser på Solskjær.

Aller best er det om Pogba, som vi uinnvidde fram til desember knapt hadde hørt om, men nå er blitt rent familiære med, setter ballen i nettmaskene. Da får vi nemlig nærbilder av en strålende blid United-manager brettet utover flatskjermen. Det får følelsen av en slags moderlig godhet til å blusse opp.

Telefonintervjueren og Fru Glom var enige om at 1-0-ledelse over Bournemouth var et dårlig tidspunkt for å snakke om transportvaner, så de la på. Fru Glom tuslet tilbake til skjermen, hvor Solskjær kunne glise godt over ytterligere tre mål. Enklere har det aldri vært å sno seg unna noen spørreundersøkelse.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.