Sensasjonsoppslaget som slår alle sensasjonsaspiranter, klikkspekulanter og heliumselgere ut av beksømene? Lett. Det står i HA. Og ikke nok med det. For oss er det, for å si det med Karlsson på taket; en hverdagslig sak å ha dagens beste, som så blir årets beste, ja, la oss like godt innrømme det først som sist, så ingen beskylder oss for å være smålåtne fioler; verdens beste sak.

Snakker over meg? Bah. Overdriver pittelitt? Håneidugitt. Det er, for å si det med Ibsen, sant hvert enda ord. Korthugd og konsis om håvamål og haiku, tabloid som en deskdrøm. La meg henlede oppmerksomheten til øverste høyre hjørne på nest siste side. Der, uten å blære seg, for det trenger de virkelig store aldri å gjøre, står den og skinner for seg selv og oss som er åndelig til stede: Fantastisk i dag, enda bedre i morra og enda mer sensasjonell hver bidige dag måned inn, måned ut:

Dagens lengde. Har du fått med deg at dagen har blitt over tre timer lenger siden vintersolverv? Og bare strekker seg mot lyset, livet, mot oss? Det er nyheten sin, det! For en hjertestyrker! For en kuldejager! Les den hver dag! Og løft blikket mot horisonten. For samme hva annet supert vi skriver om er det livet det handler om. Så dyrebart nytt at det aleine er ved alle abonnementspenga. For se!

Ikke bare kommer lyset tidligere og stikker av seinere hver dag, det blir også lysere til sinns i seg sjøl. Ser du fargespillet? Den lyslilla undertonen, som en glød av det som komme skal? Innmari pent i relieff mot en rødmalt låve i Furnes, et halvbygd babelstårn ved ei småbåthavn ved Mjøsa. Levende, pustende, voksende. Retter nakken. Har du sett på makan?

Det er forunderlig flaks at vi lever, min venn, og kan sjå lyset høyne budet over Hedmarken. Eller kanskje ikke, men derimot rett og slett Meninga.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.