Vi har reagert på at Live Giset som er 1. kandidat for Venstre, feilinformerer om dobbeltspor. Kommunestyret vedtok 17. juni mot Venstres to stemmer, at korridor vest blir utredet. I Gisets svar til Briskebyen velforening viser hun til gamle studier om antall togpasseringer og høye betongmurer som støyskjermer foran Strandgateparken. Alle persontog skal stoppe i Hamar. Det betyr at Jernbaneverket har et annet utgangspunkt for kurvaturer og støyskjerming enn i tidlige studier.

Hamar Venstre har stemt imot nye utredninger for korridor vest som eneste parti som ikke ønsker å motta ny informasjon. I stedet går partiet til valg på korridor midt og øst som Jernbaneverket har sagt er en tapt sak for å bli bygget innen utgangen av 2024. Venstre mener at det er greit at barrierer og støy overføres til sør østre bydeler uten ett eneste argument basert på fakta.

Venstre mener også det er helt greit at dobbeltsporet ikke kommer til Hamar, bare utsikten foran Strandgateparken bevares, og andre bydeler kan ta ulempene en eller annen gang i framtida.

Leder Briskebyen velforening

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.