Lokalpolitikken kan utgjøre forskjellen på sosial dumping eller ryddige forhold i arbeidslivet.

Jobben er viktig for våre liv. Den utgjør mange timer av hverdagen. Den gir oss inntekt, tilhørighet og et sosialt fellesskap. Alle skal få det de har krav på, og ingen skal utsettes for trusler mot helse, miljø og sikkerhet. Ordna forhold i arbeidslivet er også viktig for samfunnet som helhet.

Samfunnet svindles årlig for 28 milliarder kroner som følge av arbeidslivskriminalitet, ifølge NHO. Pengene kunne blitt brukt på skoler, sykehjem og veier. I tillegg betyr det urettferdig konkurransevridning, der de seriøse bedriftene blir taperne. Håndverksfagene trues. Slik vil du vel ikke ha det?

Derfor bør arbeidslivspolitikken veie tungt ved lokalvalget. Norge har et godt arbeidsliv. Det skal vi være stolt av, og alle folkevalgte bør sette sin ære i at det fortsatt skal være slik for alle. Likevel hører vi altfor for mange historier om sosial dumping og urett. Det handler om lav lønn, lange arbeidsdager, livsfarlig sikkerhet og kummerlige boligforhold. De fleste politikere sier at dette er uakseptabelt, men ord er ikke nok. Tilsyn og koordinert innsats fra ansvarlige etater er gode virkemidler, men det trengs også lokalpolitikerne som viser handling.

Fylker og kommuner er store arbeidsgivere, og de sitter på mye makt gjennom sine innkjøp. Årlig gjør de innkjøp for over 240 milliarder. Ved å stille krav i sine innkjøp og avtaler med leverandører, kan lokalpolitikerne bidra til ordna forhold i arbeidslivet.

Mange fylker og kommuner gjør det allerede, og erfaringene er at det virker. Oslo og Skien er to eksempler. Der stilles det blant annet krav om bruk av fast ansatte, tarifflønn mellom oppdrag dersom innleid arbeidskraft brukes, faglærte håndverkere og lærlinger. De krever også kun ett ledd i underentreprenørkjeden.

Lillehammer krever tariffavtale hos sine leverandører. Trøndelag fylkeskommune vil ha en fast LO-kontrollør for å avsløre sosial dumping på fylkets byggeplasser. Fordelen med en LO-koordinator er at de kommer tettere på de ansatte, og at de kjenner bransjen veldig godt. Mange kommuner har også planer for å opprette flere faste, heltidsstillinger. Dette er gode eksempler til etterfølges. Det er effektivt for å forhindre sosial dumping og arbeidslivskriminalitet, og det bidrar til et bedre arbeidsliv og en sunnere samfunnsutvikling.

Vår oppfordring til politikerne er å klargjøre sin arbeidslivspolitikk, slik at velgerne vet hvem som vil vise muskler. Oppfordringen til velgerne er å legge stor vekt på svaret ved valget den 9. september i år.

Klikk for kommentarer
Hva synes du? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Hold en saklig og respektfull tone og husk at mange kan lese det du skriver. Brudd på disse reglene kan føre til at du blir utestengt fra forumet.
Facebook-kommentarer:

HA-redaksjonen overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl 08 og 22. På natten er det stengt for kommentering.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.